Volledig scherm
Oldenzaal - Plechelmus editie archief Foto Carlo ter Ellen

Oldenzaalse kinderen leren over erfgoed op een moderne manier

OLDENZAAL - 24 Leerlingen van basisschool De Esch uit Oldenzaal doen dinsdag mee aan het nieuwe project ‘Erfgoed verbindt Oldenzaal’. De scholieren brengen daarvoor een bezoek aan de toren van de St. Plechelmusbasiliek in Oldenzaal.

De kinderen leren op deze ochtend over de historie van de toren en het in de toren aanwezige carillon. Het project is een onderdeel van een nieuwe educatief lesprogramma dat ontwikkeld wordt voor het basisonderwijs in Oldenzaal. Deze leerlijn ‘Erfgoed verbindt Oldenzaal’ gaat over de geschiedenis van Oldenzaal.

De Stichting Oldenzaalse Musea ontwikkelt, samen met het onderwijs en alle erfgoedinstellingen, een doorgaande leerlijn Erfgoededucatie voor het basisonderwijs. Deze leerlijn richt zich specifiek op de Oldenzaalse geschiedenis. 

Kunstenaars

Bij het begin van het project werden kunstenaars gevraagd aan te sluiten bij de werkgroepen die betrokken waren bij het ontwikkelen van de leerlijn. Aan de kunstenaars de taak om nieuwe werkvormen te bedenken om kinderen kennis te laten maken met erfgoed. 

Morgen gaan de leerlingen onder begeleiding van kunstenaars en muzikanten twee verschillende workshops volgen. Zij leren hierin lichtkunst te maken met als inspiratie de geschiedenis van de St. Plechelmustoren en het carillon. Ook zullen zij tijdens de workshop ‘beatclass’ eigen beats gaan maken, passend bij de historische verhalen over de toren en het carillon. 

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen