Volledig scherm
Koen Linders deelt eigen pepermuntjes uit ter promotie. © Aileen Slot

Oldenzaalse Koen Linders (21) in de race om titel 'Landelijke Uitblinker Mbo'

OLDENZAAL/HENGELO - Behoorlijk verbaasd was Koen Linders toen hij hoorde genomineerd te zijn als Landelijke Uitblinker Mbo. De vierdejaars student Verpleegkunde op ROC van Twente locatie Gieterij werd gekozen uit bijna 18.500 studenten.

Uitblinkers zijn studenten die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Docenten hebben Linders genomineerd omdat ze hem zien als een boegbeeld voor zijn opleiding. Hij is niet bang om een stapje extra te zetten. Vol energie en enthousiasme volgt hij de lessen Verpleegkunde.

Linders vindt dat mannen in de zorg ook wel eens in de spotlight mogen staan. Mensen die op de achtergrond werken krijgen niet altijd voldoende aandacht. De bescheiden student hoopt daarom op veel stemmen.

Strijd
De empathische verpleger gaat de strijd aan met 42 andere uitblinkers. Iedereen mag zijn of haar stem uitbrengen. Van de tien studenten die de meeste stemmen halen worden er door de jury drie geselecteerd. Die vechten om de titel die 24 november bekend wordt gemaakt op een gala in Ede. De winnaar van het voorgaande jaar maakt die avond ook een wildcard bekend, om die reden zijn alle uitblinkers dan weer aanwezig.

Stemmen op de Oldenzaler kan tot 9 november via http://www.rocvantwente.nl/koen.

Oldenzaal e.o.