Volledig scherm
Frank Greeven neemt tijdens de Midzomernacht afscheid als Stadsdichter van Oldenzaal. Zijn opvolger wordt tijdens deze avond bekendgemaakt. © Emiel Muijderman

Oldenzaalse Midzomernacht: poëzie, zang en cabaret

OLDENZAAL - In het Kalheupinkpark wordt op zondag 19 juni voor de derde keer de Oldenzaalse Midzomernacht gehouden. Muziek en poëzie wisselen elkaar in een hoog tempo af en een keur aan bekende en minder bekende Oldenzalers betreedt het podium om een bijdrage te leveren.

Dit jaar wordt voor het eerst ook cabaret in het programma opgenomen. De honderden toeschouwers die worden verwacht kunnen een plekje vinden op het gras vóór de vijvers in het park. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom, er is gratis entree. Het programma start om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Er zijn geen horecavoorzieningen, geadviseerd wordt om desgewenst zelf een hapje en een drankje mee te nemen. Dat geldt ook voor een stoel of kleed om op te zitten of wat extra warme kleding.

Nieuwe stadsdichter
De mede-organisatoren Robert Monninkhoff en Benno Strengers beloven een mix van poëzie, zang, cabaret en andere culturele uitingen. De presentatie van het geheel is in handen van het duo Jos Nijmeijer en Rob Christenhusz. Eén van de vele hoogtepunten is de benoeming en presentatie van de vierde Oldenzaalse stadsdichter. De huidige stadsdichter, Frank Greeven, zal die avond aftreden.

Leerlingen van Praktijkonderwijs zorgen voor een feestelijke versiering van het park. Voor de organisatie zijn verantwoordelijk de Geldermanstichting, Impuls, Stadstheater De Bond, Kaliber Kunstenschool, Boekhandel Broekhuis en de Bibliotheek.

Oldenzaal e.o.