Volledig scherm
Tom Hoekman traint lang niet meer zoveel als vroeger. © Emiel Muijderman

Oldenzaalse mtb'er Tom Hoekman weet nu al dat hij geen eerste wordt

OLDENZAAL - Jaren achtereen reed Tom Hoekman tussen de profs en elite. De 33-jarige Oldenzaler was de sterkste mountainbiker van Twente. Maar de beste jaren zijn achter de rug. Hoekman fietst tegenwoordig in de categorie masters 30+. Daarin kan hij met de besten mee.

Een podiumplek op het NK zaterdag is alleszins haalbaar. Twee jaar geleden werd Hoekman in Noorbeek nog Nederlands kampioen bij de amateurs. „Dat was mijn absolute hoogtepunt. Natuurlijk zou ik ook in de masters 30+ Nederlands kampioen willen worden. Maar Eddy van IJzendoorn doet zaterdag ook mee. Het is niet reëel om te denken dat ik hem kan verslaan. Van IJzendoorn heeft tot nu toe alle wedstrijden in onze klasse gewonnen. Een tweede plek morgen is het maximaal haalbare”, zegt Hoekman aan de vooravond van het NK in Nieuwkuijk.

Startschot
Het startschot voor de masters 30+ klinkt zaterdag al om 9.30 uur. Vijf kwartier later is bekend wie Nederlands kampioen is. De masters 30+ is niet de meest aansprekende wedstrijd van het NK. „Daarom zijn wij al zo vroeg aan de beurt. De amateurs en elite bij de mannen en vrouwen fietsen op zaterdag en zondag in de middaguren.”

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (77%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (23%)
22 stemmen