Volledig scherm
© Frans Nikkels

Oldenzaalse Nico Grimmelikhuyse stapt over van vuilnis naar uitvaart

Nico Grimmelikhuyse maakt de overstap van senior procesoperator bij Twence naar uitvaartbegeleider. Op het eerste gezicht twee uitersten. Nico ziet overeenkomsten.


"Op mijn werk ben ik juist erg met mensen bezig. Ik coach werknemers en begeleid stagiaires. Daarnaast ben ik laatst bij een crematorium geweest en het proces van verbranding is eigenlijk heel erg vergelijkbaar met mijn werk bij Twence. De kennis over verbranden, heb ik opgedaan bij de afvalverwerker.”

Natuur
Populair wordt steeds meer het natuurlijk begraven, merkt Grimmelikhuyse. "Wanneer iemand begraven wordt in een lijkwade met schimmels, gaan er paddestoelen groeien die juist de voedingsstoffen uit het lichaam halen. Dat is een mooi idee."

Meer informatie
Via www.ngub.nl. Contact via 0541-700240 of info@ngub.nl.

  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een wegzakkende tribune. 

Oldenzaal e.o.