Volledig scherm
Willem Rijgwaart (rechts) met zijn zoon en vrouw in zijn eigen cafeetje én studio. Tweede van links Michel Wiggers, uitbater van Stadscafé Moatman. © Robin Hilberink

Oldenzaalse piraat Twentse Rakker viert 40-jarig jubileum

OLDENZAAL - Liefhebbers van piratenmuziek kennen de tekst uit hun hoofd. Zangeres Anita van de Rapsody's brengt het komende zaterdag ten gehore: Kleine Merel. Samen met de partyband Heer en Meester luistert ze het 40-jarig jubileum van de Oldenzaalse geheime zender Twentse Rakker op.
Willem Rijgwaart is de man achter de Twentse Rakker. Hij viert komende zaterdag in Stadscafe Moatman met zijn grote schare geheimezendervrienden hij 40 jaar aan de knoppen zit van een illegale zender. De jubilaris maakt er zelf geen geheim van dat zijn hobby illegaal is. Rijgwaart (54) zegt nog slechts enkele malen per jaar daadwerkelijk clandestien uit te zenden vanuit zijn tuin aan de Glindestraat in Oldenzaal. „Anders wordt het toch wel wat te duur. Laten we zeggen dat ik wat terughoudender ben geworden”, aldus de ervaren metselaar in onze editie Oldenzaal van dinsdag.

De entree van de muzikale en feestelijke avond bij Moatman is komende zaterdag gratis.

Oldenzaal e.o.