Volledig scherm
© alexbiondi

Oldenzaalse raad niet op de hoogte van ontwikkelingen zendmast

OLDENZAAL - De Oldenzaalse raad is niet op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen rondom de plaatsing van de zendmast aan de Schipleidelaan in Oldenzaal. Dit tot ongenoegen van de PvdA-fractie, die daarover schriftelijk vragen stelt aan het college.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat de KPN-zendmast voorlopig komt te staan aan de Schipleidelaan in Oldenzaal, op de parkeerplaats van VV Oldenzaal. Voorlopig, want er bestaat een kans dat de 40 meter hoge mast later alsnog wordt verplaatst naar een andere locatie. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen KPN, de gemeente en omwonenden, dat afgelopen donderdag plaats heeft gevonden. Zij zijn in onderhandeling over een alternatieve plek, aan de rand van het sportcomplex.

‘Teleurstellend’

Dat hij in de krant moet lezen wat de stand van zaken is, noemt PvdA-fractievoorzitter Leon Lulofs teleurstellend. 'Onder het motto van een broedende kip moet je niet storen, hebben de raadsleden het college de ruimte gegeven om tot een goede en aanvaardbare oplossing bij te dragen", schrijft hij in een brief aan het college. Hij wil van het college weten waarom deze de raad niet op de hoogte heeft gebracht, voor het uitbrengen van een persbericht.

Kosten

Daarnaast vraagt PvdA zich af waarom de oplossing niet eerder aan de orde is gekomen. Ook wil de fractie weten wat de kosten zullen zijn voor de gemeente Oldenzaal, wanneer de zendmast verplaatst moet worden.

KPN begint dinsdag met het plaatsen van de zendmast op de oorspronkelijke locatie aan de Schipleidelaan, waartegen buurtbewoners ageren. Die haast is er, omdat de huidige mast op een flat van WBO aan de Guido Gezellestraat verwijderd moet worden. Het contract loopt 31 augustus af.

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen