‘De Spaghettirellen’ van De Jonge Honden wordt vanaf 5 augustus tot en met 29 september gespeeld in vijf steden: Almelo (het Indiëterrein), Enschede (naast De Museumfabriek), Zwolle, Borne (Kulturhus) en Oldenzaal (de Ganzenmarkt), als onderdeel van Textiel Festival Twente. De crowdfundingactie voor de voorstelling heeft ruim 12.000 euro opgeleverd.
Volledig scherm
PREMIUM
‘De Spaghettirellen’ van De Jonge Honden wordt vanaf 5 augustus tot en met 29 september gespeeld in vijf steden: Almelo (het Indiëterrein), Enschede (naast De Museumfabriek), Zwolle, Borne (Kulturhus) en Oldenzaal (de Ganzenmarkt), als onderdeel van Textiel Festival Twente. De crowdfundingactie voor de voorstelling heeft ruim 12.000 euro opgeleverd. © Fokke Baarsen

Oldenzaalse Romeo & Julia als spaghettiwestern in vijf gemeenten: ‘Het stuk gaat over de verwachtingen van de omgeving’

Uit in de regioOLDENZAAL - In september 1961 gingen Oldenzaalse jongens en Italiaanse gastarbeiders met elkaar op de vuist. Deze zogenoemde Spaghettirellen zijn nu bewerkt tot een theatervoorstelling, die komend zomer door Twente trekt. „Het wordt een mix van Romeo & Julia en een spaghettiwestern.”

Oldenzaal e.o.