‘De Spaghettirellen’ van De Jonge Honden wordt vanaf 5 augustus tot en met 29 september gespeeld in vijf steden: Almelo (het Indiëterrein), Enschede (naast De Museumfabriek), Zwolle, Borne (Kulturhus) en Oldenzaal (de Ganzenmarkt), als onderdeel van Textiel Festival Twente. De crowdfundingactie voor de voorstelling heeft ruim 12.000 euro opgeleverd.
Volledig scherm
PREMIUM
‘De Spaghettirellen’ van De Jonge Honden wordt vanaf 5 augustus tot en met 29 september gespeeld in vijf steden: Almelo (het Indiëterrein), Enschede (naast De Museumfabriek), Zwolle, Borne (Kulturhus) en Oldenzaal (de Ganzenmarkt), als onderdeel van Textiel Festival Twente. De crowdfundingactie voor de voorstelling heeft ruim 12.000 euro opgeleverd. © Fokke Baarsen

Oldenzaalse Romeo & Julia als spaghettiwestern in vijf gemeenten: ‘Het stuk gaat over de verwachtingen van de omgeving’

Uit in de regioOLDENZAAL - In september 1961 gingen Oldenzaalse jongens en Italiaanse gastarbeiders met elkaar op de vuist. Deze zogenoemde Spaghettirellen zijn nu bewerkt tot een theatervoorstelling, die komend zomer door Twente trekt. „Het wordt een mix van Romeo & Julia en een spaghettiwestern.”

  1. Hoe hoofdrolspeler Vitens voor veel verwarring zorgt bij 26.000 figuranten in klucht rondom vervuild water
    PREMIUM
    Column

    Hoe hoofdrol­spe­ler Vitens voor veel verwarring zorgt bij 26.000 figuranten in klucht rondom vervuild water

    Op ons vakantieadres kreeg ik begin deze maand al een waarschuwend appje van een een goede vriend. ‘Blijf nog even waar je bent, thuis kun je niet eens water uit de kraan drinken’. Had ik maar naar hem geluisterd. Was ik geen figurant geworden in de klucht rondom het vervuilde drinkwater op de Tankenberg waarin een absolute glansrol is weggelegd voor Vitens.

Oldenzaal e.o.