Volledig scherm
Bully-voorzitter Herman Kemna. © Emiel Muijderman

Oldenzaalse scholen ook welkom in nieuwe hal Bully

OLDENZAAL - De nieuwe sporthal die moet verrijzen achter de velden van de hockeyvereniging Bully gaat mogelijk ook worden gebruikt door Oldenzaalse scholen. Een technisch onderzoek door de gemeente moet uitwijzen of zo'n combinatie tussen sport en onderwijs haalbaar is.

Herman Kemna, voorzitter van Bully, ziet die samenwerking tussen zijn vereniging en de gemeente c.q. de scholen wel zitten. Hij is ervan overtuigd dat zo'n koppeling een enorme meerwaarde heeft. In de eerste plannen was sprake van een nieuwe sporthal voor de Bully-leden die meedoen aan de zaalcompetitie. Tijdens gesprekken met de gemeente hierover ontstond het idee om de doelgroep te gaan verbreden.

Verlanglijstje
De bouw van een hockeyhal op het eigen terrein aan de Sportlaan staat al langer hoog op het verlanglijstje van Bully-voorzitter Herman Kemna: „We zijn een vereniging met 1.100 leden waarvan er circa 700 meedoen aan de zaalcompetitie. Voor de techniektraining is het belangrijk dat ze veel in de zaal spelen. Omdat er van half november tot eind februari niet genoeg capaciteit aan zaaluren is in Oldenzaal moeten wij veel uitwijken naar accommodaties in De Lutte en Weerselo.”

Grond
Zo ontstond binnen de club het idee zelf een hal te realiseren. Die moet verrijzen op een perceel achter veld 2, waar nu nog een oude schuur staat die gebruikt wordt als opslagplek. Bully heeft al positieve gesprekken gevoerd met de eigenaar van het aangrenzende perceel (aannemersbedrijf Warmers uit Lattrop) dat nodig is om de plannen te kunnen realiseren. Warmers is bereid grond te verkopen en wil op het resterende deel een aantal woningen bouwen.

Doucheruimtes
Kemna: „Omdat de hal in eerste instantie alleen door ons benut zou worden, wilden we een vrij summiere hal bouwen. Zonder dure doucheruimtes bijvoorbeeld. Als we een samenwerking aangaan met de gemeente heb je die douches wel nodig. Net als speeltoestellen voor de scholen. Wij zouden de hal in de avonduren gaan gebruiken en overdag kunnen de scholen erin terecht. Volgens ons een ideale combinatie. In de zomer kun je onze velden ook gebruiken voor slagbal. De gemeente staat er positief in en onze leden hebben er ook mee ingestemd. Daarom is er geld vrijgemaakt om te kijken of dit een kans van slagen heeft.”

Bestemmingsplan
De Bully-voorzitter benadrukt dat er nog volop overleg komt met de scholen en de omwonenden. „We hadden de hal eigenlijk al de komende winterperiode willen realiseren. Nu is afgesproken dat we dat dat nog even doorschuiven. Maar in mei of juni moet duidelijk zijn of de gemeente hierin mee wil gaan doen. Sowieso is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Dat traject gaan we parallel inzetten. Financieel is het goed uitgezocht. Dit soort samenwerkingen zouden er veel meer moeten komen. We moeten vaker de koppen bij elkaar sterken en kijken waar we elkaar kunnen versterken”, is Kemna’s overtuiging.

Oldenzaal e.o.