Het nieuwe IHP moet ook antwoord geven op de vraag wanneer er geld beschikbaar komt voor de renovatie van de locatie Lyceumstraat van het Twents Carmel College en hoe groot die bijdrage zal zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe IHP moet ook antwoord geven op de vraag wanneer er geld beschikbaar komt voor de renovatie van de locatie Lyceumstraat van het Twents Carmel College en hoe groot die bijdrage zal zijn. © Carlo ter Ellen

Oldenzaalse worsteling met prioriteitenlijstje voor scholen

OLDENZAAL - De huisvestingswensen van de Oldenzaalse scholen vragen om meer geld dan er is. Raad en college hebben het er maar moeilijk mee. 

De totstandkoming van het nieuwe Integrale Huisvestingsplan (IHP) is wat je noemt een zware bevalling. Eigenlijk had dit prioriteitenlijstje van de Oldenzaalse scholen er allang moeten liggen. Onderwijswethouder Rob Christenhusz staat voor de zware taak om met een plan te komen dat gedragen wordt door alle schoolbesturen. Een eerste aanzet in die richting, clustering van de Franciscusschool en Nutsschool op het terrein van het Twents Carmel College aan de Lyceumstraat, belandde in de prullenbak.

Oldenzaal e.o.