Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Oldenzaler (37) twee jaar de cel in voor gewelddadige beroving

OLDENZAAL - Een 37-jarige man moet twee jaar de cel in voor een uiterst gewelddadige beroving van een cafetariahoudster in Oldenzaal. De vrouw werd meters over de grond gesleurd, ook werd ze meerdere keren tegen haar hoofd geschopt. De beroving mislukte uiteindelijk.

De beroving gebeurde in februari van dit jaar. Het slachtoffer, eigenaar van een cafetaria in Oldenzaal, liep die bewuste februariavond naar huis. Uit het gangpad achter de Deken Scholtenstraat dook de 37-jarige Oldenzaler op, die direct naar de handtas van het slachtoffer greep.

Kopschoppen

Hij werkte de vrouw tegen de grond en riep ‘geef mij geld, geef mij geld’. Het slachtoffer werd vervolgens tien tot vijftien meter over de straat meegesleurd. Tijdens het slepen schopte de man zo'n tien keer tegen het hoofd van de cafetariahoudster. Een vrouw die de beroving zag gebeuren, probeerde de dief weg te duwen. Uiteindelijk droop de Oldenzaler zonder buit af.

Lang strafblad

De 37-jarige man is een bekende van justitie; zijn strafblad beslaat inmiddels tientallen A4'tjes. Volgens justitie sloeg de man een week na de poging tot beroving in Oldenzaal weer toe. Hij zou in de Enschedese wijk Velve-Lindehof betrokken zijn bij een gewelddadige overval op een jong gezin, waarbij tweeduizend euro werd buitgemaakt. De rechter sprak hem wegens gebrek aan bewijs vrij van deze overval.

Oldenzaal e.o.