Jeroen Heideman heeft zijn vriendin al weken niet gezien. Zij woont in Twist in Duitsland, hij in Oldenzaal. De Duitse regels staan bezoekjes toe, maar volgens de Nederlandse regels zou Heideman in quarantaine moeten na terugkomst.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Heideman heeft zijn vriendin al weken niet gezien. Zij woont in Twist in Duitsland, hij in Oldenzaal. De Duitse regels staan bezoekjes toe, maar volgens de Nederlandse regels zou Heideman in quarantaine moeten na terugkomst. © Carlo ter Ellen DTCT

Oldenzaler (60) ziet zijn Duitse vriendin al weken niet:
‘Ik kan niet na elk bezoek in quarantaine’

OLDENZAAL - Jeroen Heideman en zijn Duitse vriendin Inge zien elkaar al weken niet. Gaat Jeroen naar Duitsland, dan moet hij tien dagen in quarantaine, wat met zijn beroep niet kan. En komt Inge naar Twente, dan geldt voor haar hetzelfde. Zo niet, dan riskeert ze een stevige boete. En dus zit er niets anders op dan videobellen.

  1. Hoe hoofdrolspeler Vitens voor veel verwarring zorgt bij 26.000 figuranten in klucht rondom vervuild water
    PREMIUM
    Column

    Hoe hoofdrol­spe­ler Vitens voor veel verwarring zorgt bij 26.000 figuranten in klucht rondom vervuild water

    Op ons vakantieadres kreeg ik begin deze maand al een waarschuwend appje van een een goede vriend. ‘Blijf nog even waar je bent, thuis kun je niet eens water uit de kraan drinken’. Had ik maar naar hem geluisterd. Was ik geen figurant geworden in de klucht rondom het vervuilde drinkwater op de Tankenberg waarin een absolute glansrol is weggelegd voor Vitens.

Oldenzaal e.o.