Volledig scherm
Vernielingen aan de urnenmuur in Oldenzaal. © Robin Hilberink

Oldenzaler (66) die urnenmuur vernielde al eerder aangehouden voor soortgelijk misdrijf

OLDENZAAL - De 66-jarige Oldenzaler die maandagochtend op heterdaad betrapt werd tijdens het vernielen van de urnenmuur op de begraafplaats in Oldenzaal, werd al eerder aangehouden voor soortgelijk gedrag. Dat bevestigt de politie.

Het gaat om Sjors W., een man in een scootmobiel. Anderhalve maand geleden werd hij door vrijwilligers van de Mariakapel in Berghuizen - eveneens in de vroege ochtend - op heterdaad betrapt, toen hij daar vernielingen wilde aanrichten. Dat had hij al eerder gedaan, vertelt Louis Nijland, vrijwilliger van de kapel. Ze hebben camerabeelden van de man, waarop te zien is hoe hij met zijn wandelstok bloembakken vernielt en een tafel omgooit. „Hij ging als een bezetene tekeer.” De vrijwilligers belden destijds de politie, die de man aanhield. 

De man maakte op Nijland een verwarde indruk. „Hij zei dat hij het deed omdat hij tegen de kerk en de paus was en tegen priesters die kinderen misbruiken. Er was geen land mee te bezeilen.”

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.

Oldenzaal e.o.