Eric Veldboer schreef een boek over klokken uit Twente en de Achterhoek: „Omdat klokken geen sexy onderwerp zijn, heb ik geprobeerd het een beetje smeuïg op te schrijven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Veldboer schreef een boek over klokken uit Twente en de Achterhoek: „Omdat klokken geen sexy onderwerp zijn, heb ik geprobeerd het een beetje smeuïg op te schrijven.” © Emiel Muijderman

Oldenzaler Eric Veldboer schreef boek over unieke klokkenmakershistorie van Twente

OLDENZAAL - Kunst en antiek lopen als een rode draad door het leven van Eric Veldboer uit Oldenzaal. Zijn passie voor klokken uit Oost-Nederland zette hem aan tot het schrijven van een boek over dit onderwerp. „Het is zo uniek wat hier vroeger werd gemaakt.”

  1. Verdwijnt het Bevrijdingsgevoel van 5 mei stiekem in Noordoost-Twente en welk lot hangt vv Oldenzaal boven het hoofd?
    PREMIUM
    Nieuwsupdate

    Verdwijnt het Bevrij­dings­ge­voel van 5 mei stiekem in Noord­oost-Twen­te en welk lot hangt vv Oldenzaal boven het hoofd?

    OLDENZAAL - Lijkt dat maar zo of verliest de Nationale Bevrijdingsdag in Noordoost-Twente steeds meer aan betekenis? Gelet op de wijze waarop 5 mei dit jaar vrijwel geruisloos voorbij ging aan Oldenzaal, Losser en Dinkelland zou je het bijna gaan denken. Natuurlijk, de nationale driekleur wapperde op tal van plekken, maar daar bleef het ook zo’n beetje bij. Wat verder opviel deze week: de bliksemtrip van De Avonturier naar Oekraïne, de onzekerheid over het voortbestaan van vv Oldenzaal en de sportieve ambities in Losser.

Oldenzaal e.o.