Volledig scherm
Robert Olde Scholtenhuis uit Oldenzaal zag Bruce Springsteen eerder deze week live in Den Haag en er is 19 juni ook bij in het Berlijnse Olympiastadion. In zijn kantoor hangt een doek met favoriete Springsteen-teksten. © Lars Smook

Oldenzaler telkens weer op pad voor ‘The Boss’

OLDENZAAL - Hij benadrukt met klem dat-ie zeker niet de grootste Bruce Springsteen-fan is. Maar Robert Olde Scholtenhuis (52) uit Oldenzaal was er deze week wel bij op het Haagse Malieveld. En zondag 19 juni ziet hij ‘The Boss’ aan het werk in Berlijnse Olympiastadion.

De eerste keer dat Olde Scholtenhuis, mede-eigenaar van een adviesbureau in installatietechnieken en monumentenbeheer, een concert van zijn muzikale held bezocht was in 1985. Met een aantal andere bewoners van het vroegere parochiehuis aan de Lyceumstraat ging hij naar De Kuip. „Ik kende hem helemaal niet. Maar het was meteen raak. 3½ uur op het podium, dan krijg je echt waar voor je geld en dat spreekt me -ook als ondernemer- enorm aan. Inmiddels ben ik een ‘gemiddelde’ Springsteen-fan.”

Wat hem zo fascineert aan The Boss? „Springsteen zingt over de gewone man.” Zijn favoriete fragment is een tekst uit ‘Badlands’: ,,‘Poor men wanna be rich, rich men wanna be kings, and a king ain’t satisfied until he loses everything.’, zingt Bruce. Daarmee bedoelt hij dat je je niet teveel moet verbeelden. Wees blij met wat je hebt. Nuchterheid, iedereen is gelijk, iedereen heeft zijn problemen. Live straalt hij een dankjewel naar zijn publiek uit. Ik ben blij dat ik hier sta. Jullie zijn mijn klant, jullie zijn mijn koning. Bij veel artiesten is het net andersom. Niet voor niets duren zijn concerten zo lang. Die benadering hebben we ook met dit bedrijf. Onze medewerkers moeten weten dat de klanten hun leven meerwaarde geven. Springsteen heeft ook de gave dat je gaat denken dat hij speciaal voor jou optreedt. Da’s heel knap. De energie die bij Springsteen van het podium spat, wordt overgedragen op het publiek. En geen enkel concert van hem is hetzelfde”, weet hij inmiddels uit ervaring.

Oldenzaal e.o.