Volledig scherm
Bennie Oude Engberink gaat van Oldenzaal naar Den Haag lopen. © Carlo ter Ellen DTCT

Oldenzaler vraagt met voettocht naar Den Haag aandacht voor de aarde

OLDENZAAL - Bennie Oude Engberink begint dinsdag 22 augustus aan een voettocht van de Plechelmustoren in zijn woonplaats Oldenzaal naar het Torentje in Den Haag. Met in zijn rugzak een manifest: een pleidooi voor een nieuwe wereld. Die wil hij in de Hofstad achterlaten, het liefst bij Mark Rutte.

De Oldenzaler maakt zich zorgen over Nederland en de wereld. Miljoenen mensen zijn op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Er is een toenemende verharding. Intolerantie. Veel burgers voelen zich niet langer op hun gemak en buitengesloten.

De Oldenzaler heeft een praktijk voor persoonlijke coaching en spirituele ontwikkeling. Hij vertelt over zijn cliënten. Ze zijn vastgelopen in hun leven. Bennie luistert en probeert de diepere oorzaak van hun problemen te achterhalen. Iets dat politici in Den Haag volgens hem ook moeten doen als het gaat om de dieper liggende onvrede en onrust onder burgers. "Stel je voor dat Moeder Aarde in mijn behandelkamer zou zitten. Ze zou zeggen dat ze op deze manier niet verder kan", staat in het manifest.

‘Aarde wordt uitgeput’

Bennie beschrijft hoe de mensheid de wereld verpest. "De aarde wordt uitgeput en misbruikt. Ook in Twente waar afvalwater in de bodem wordt geïnjecteerd. In Groningen waar de bodem beeft. Niet alleen overheden en regeringen maken zich schuldig aan misbruik van de mooie natuur om geld aan te verdienen. Ook burgers moeten hun gedrag veranderen. Politici moeten het goede voorbeeld geven."

Online kan iedereen Bennies manifest ondertekenen via zijn facebookpagina 'Onderweg naar een nieuwe wereld' waarop hij dagelijks verslag doet.

Oldenzaal e.o.