Volledig scherm
© Engelbert Heideman

Oldenzaler Wim Gaalman mag zich Ridder noemen

OLDENZAAL - Oldenzaal heeft er sinds donderdag 26 april een Ridder bij. Het is niemand minder dan Wim Gaalman. In een volle Hofkerk mocht burgemeester Theo Schouten hem de versierselen opspelden die horen bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Daarnaast werden zes plaatsgenoten benoemd tot 'Lid'.

De 'liefdadigheidsnotaris' werd hij donderdagochtend genoemd door burgemeester Schouten. Dit vanwege zijn vrijwillige (vaak gratis) ondersteuning en advisering op maat bij de oprichting van goede doelen-stichtingen, bij verenigingen, bij acties en bij menselijke probleemsituaties. Hij zette zich in voor het behoud van het Oldenzaalse ziekenhuis 'Heil der Kranken', een hoogtepunt in zijn loopbaan als vrijwilliger.

Andere verdiensten

Tevens was hij initiatiefnemer van de inzamelacties "Twente voor Azië" (t.b.v. de slachtoffers van de Tsunami) en de Stichting Ondersteuning Roemeense Zorg (t.b.v. de verzorging van kinderen met een handicap in Roemenië). Daarnaast zette hij zich onder andere in voor voetbalvereniging Quick'20, de Midvastenloop en Armoedepakt Oldenzaal. Voor zijn verdiensten voor het carnaval kreeg hij in 2016 de Jan Kip Trofee. Nu is Gaalman voorzitter van de Samenloop voor Hoop die op 22 en 23 juni op het Hulsbeek wordt gehouden.

Annet Meijerink

Samen met Geert Christenhusz eigenaar van het muziektheaterbureau "Mélange". In die hoedanigheid zette ze zich vrijwilliger in voor diverse amateurgezelschappen, studenten muziek/theater, musicals en muziektheaterproducties. Ze zette zich in voor Scaramouche, het huidige Encore. Mede-initiatiefneemster van de Christenhusz Theaterprijs en organisator van het Twentse Buutfestival.

Volledig scherm
Annet Meijerink © Engelbert Heideman

Dorien Verbij - Van der Meij

Al 45 jaar vrijwilliger, veelal in de ouderenzorg. Voor de Sint Maarten-locaties Oldenhove (Losser) en Gereia in Oldenzaal. Binnenkort viert ze bovendien haar 25-jarig jubileum als vrijwilliger van de Mariahof (Zorgfederatie Oldenzaal). Ook is ze mantelzorger voor haar man.

Volledig scherm
Dorien Verbij uit Oldenzaal krijgt lintje © Engelbert Heideman

Gerard Nijmeijer

Al 70 jaar jaar lid van voetbalvereniging Quick'20, de club waar hij als vrijwilliger veel werk voor verrichtte en nog steeds verricht. Hij was 10 jaar penningmeester van het bestuur, vervoerde spelers van het eerste elftal naar uitwedstrijden en is nu nog steeds lid van de financiële commissie. Ook voor de Voedselbank en de Antoniuskerk heeft Nijmeijer zich ingezet.

Volledig scherm
Gerard Nijmeijer © Engelbert Heideman

Herman Wagenvoort

Maakt zich al vele jaren verdienstelijk voor Tennisvereniging Zuid Berghuizen (TZB) in Oldenzaal. Speelde een grote rol bij de bouw van de twee clubhuizen, in 1986 en recent vorig jaar. In het onderhoud is hij een spil van een flinke groep vrijwilligers.

Volledig scherm
Herman Wagenvoort © Engelbert Heideman

Johanny Visschedijk- Christenhusz

Voormalig Statenlid. Was ruim 20 jaar actief voor de lokale afdeling van het CDA. Ook was ze nauw betrokken bij het CDA Vrouwenberaad en diverse campagneteams. Sinds 2005 vrijwilliger bij Zorggroep Sint Maarten. 

Volledig scherm
Johanny Visschedijk © Engelbert Heideman

Annie Bartels

Verrichtte meer dan 30 jaar vrijwilligerswerk voor diverse organisaties. Begeleidde vakantiereizen voor organisaties als Zonnebloem, Stichting European Care & Travel (voorheen Reumafonds) en Senior Vakantieplan. Tevens al ruim 25 jaar vrijwilligster bij de Stichting Ziekentriduüm Oldenzaal, de Stichting Sensoor en Stichting Care4Foundation

Volledig scherm
Annie Bartels © Engelbert Heideman

Oldenzaal e.o.