Volledig scherm
© Facebook Jan Vlutters

Ondanks zelfgebouwde bunker toch zorgen om Jan op Sint Maarten

OLDENZAAL - Hans Vlutters maakt zich zorgen. Hij heeft na orkaan Irma geen contact gehad met zijn zoon Jan. De Oldenzaler verblijft voor zijn stage op Sint Maarten.

Jan studeert op het Saxion in Deventer en vertrok op 4 augustus halsoverkop naar Sint Maarten. "Een week nadat zijn stageplaats definitief was goedgekeurd pakte hij het vliegtuig", zegt zijn vader. Samen met vijf andere Nederlandse studenten werkt Jan in een hotel. Zelf slaapt hij elders.

Bunker

Quote

Ze sliepen in het hotel en hebben daar een bunker gebouwd. Er is een volledige lockdown

Hans Vlutters

Toen ze hoorden dat orkaan Irma koers zette richting Sint Maarten zijn er flink wat voorzorgsmaatregelen genomen. "Ze sliepen in het hotel en hebben daar een bunker gebouwd. Er is een volledige lockdown." Desondanks maakt vader Hans zich zorgen. "Natuurlijk ben ik ongerust, maar het is een heel goed, nieuw gebouw. Ze zijn er erg professioneel mee omgegaan."

Hans sprak zijn zoon een paar uur voor de orkaan voor het laatst. "Hij was erg rustig. Jan vertelde dat het al flink regende en dat het steeds harder ging waaien. Ik probeer hem nu telkens te bellen, maar niemand heeft meer stroom op het eiland. Ik ben vannacht twee keer gebeld door een onbekend nummer, maar het bereik viel telkens weg."

Slachtoffers

Het dodental als gevolg van de orkaan staat in totaal op elf. Acht in het Franse deel van Sint Maarten en Sint-Bartholomeus, één op Barbados (een surfer), één op Anguilla en één in Barbuda. Voor zover bekend heeft de orkaan nog geen Nederlandse slachtoffers gemaakt. 

Oldenzaal e.o.

poll

Lil’ Kleine treedt op in Saasveld na ophef in Hengevelde

Lil’ Kleine treedt op in Saasveld na ophef in Hengevelde

  • Slim van de boeker. Hij trekt altijd wel veel publiek (9%)
  • Ik zou er na die wegloop-actie toch niet zo happig meer op zijn (51%)
  • Zolang het publiek het bier gewoon opdrinkt, is er niks aan de hand (40%)
2221 stemmen