Volledig scherm
PREMIUM
Ingang spoedpost © Carlo ter Ellen DTCT

Onderzoek naar afgeslankte toekomst voor spoedpost van ziekenhuis Oldenzaal

Het ziekenhuis MST en de Spoedzorg Huisartsen Twente onderzoeken of de Huisartsenpost Oldenzaal in een afgeslankte vorm kan blijven. Een mogelijkheid is de spoedpost in de nachtelijke uren en weekeindes te sluiten. Terwijl tijdens avonduren en op piekmomenten in het weekeinde een beroep gedaan wordt op gespecialiseerde verpleegkundigen, die zelfstandig patiënten behandelen.

Dat is een van de scenario's waaraan gedacht wordt, meldt Jacqueline Noltes-Beverdam, de algemeen directeur van Spoedzorg Huisartsen Twente. Daaronder valt de Huisartsenpost Oldenzaal. "Afhankelijk van de financiële middelen bekijken wij wat kan." Doordat de verpleegkundige die door het MST wordt gedetacheerd op de spoedpost Oldenzaal wegvalt, is er voor de nacht een bezettingsprobleem en is er een gerede kans dat Oldenzaal in de nacht de deuren moet sluiten.

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2207 stemmen