Volledig scherm
Op het Hulsbeek moet een camperplaats komen met 50 verharde plekken. © Wilbert Bijzitter

Ook campers zijn straks meer
dan welkom op het Hulsbeek

OLDENZAAL - Het Hulsbeek krijgt een camperplaats. Initiatiefnemers zijn Charles de Mönnink en René Hampsink uit Oldenzaal. „Dit voorziet in een behoefte.”

Rond is het nog niet, weten de twee Oldenzalers als geen ander. Immers: hoewel het college van B en W gisterochtend bekend maakte dat ze het initiatief helemaal zien zitten, moet de raad het licht nog op groen zetten en moet er ook nog een vergunning verleend worden. „Desondanks heb ik er alle vertrouwen in dat we in april volgend jaar de eerste campers mogen begroeten”, vertelt De Mönnink.

50 plekken

De camperplaats moet komen aan de Reininksweg, recht tegenover de Eurocamping en naast minicamping De Paardenbloem. Het plan voorziet in een 50-tal (verharde) plekken. „Wij merken dat dit een sterk groeiende markt is”, zegt René Hampsink (54), mede-oprichter van het ICT-bedrijf Contict. Dat beaamde ook wethouder Alida Renkema woensdagochtend. „Helemaal nu de campingplaats geheel  ingebed wordt in de omgeving, kunnen we spreken van een mooie ontwikkeling voor het Hulsbeek én Oldenzaal.”

Gepacht

Het gaat aan de Reininksweg om een stuk grond van 6.000 vierkante meter, dat gepacht wordt van de Regio Twente. Er komt een slagboom en er wordt gezorgd voor water- en elektriciteitsvoorziening. 

Oldenzaal e.o.