Volledig scherm
© Robin Hilberink

Op naar de 50ste editie van de Boeskool: ‘Misschien dag extra’

OLDENZAAL - Het waren lange en enerverende dagen voor de organisatie van de Boeskool is Lös. De draaiboeken kunnen eventjes aan de kant worden gelegd. Maar niet voor lang. Volgend jaar staat de vijftigste aflevering van het Oldenzaalse zomerfeest op de evenementenkalender. 

Hoe die gouden editie er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Maar voorzitter Wim Lasonder kondigt aan dat die jubileum-Boeskool er ook in visueel opzicht heel anders uit gaat zien.

„De jubileumcommissie is al bezig met allerlei dingetjes”, verklapt Lasonder. De kans lijkt groot dat het vijfdaagse feest in 2020 met een dag wordt verlengd. „Misschien dat we volgend jaar de zondag erbij aantrekken, die kans is redelijk aanwezig. Dat zou betekenen dat we een zes dagen durende Boeskool krijgen. Bij een jubileum moet je ook eerst terugkijken voordat je naar de komende jaren gaat kijken.”

Festivalterrein

Quote

Misschien dat we volgend jaar de zondag erbij aantrekken, die kans is redelijk aanwezig

Wim Lasonder, organisator

Lasonder is blij dat de Palthe-tuin volgend jaar weer beschikbaar is als locatie. In verband met de inrichting van de Stadstuinen, het gebied achter het Palthe Huis, J.W. Racerhuis en De Bombazijn, was dit sfeervolle stukje binnenstad dit keer niet te gebruiken.

„Dat we dit jaar niet konden beschikken over die tuin was best een aderlating. Als de tuin klaar is, hebben we er volgend jaar een extra plein bij. Je kunt er iets met food doen, maar je kunt er ook een soort festivalterrein van maken. Iedereen heeft namelijk zijn eigen plekje en zijn eigen publiek. Dat is medebepalend voor het succes van de Boeskool.” 

De vijftigste Boeskool is Lös zal ook de laatste zijn die wordt gehouden onder het voorzitterschap van Wim Lasonder. 

Oldenzaal e.o.