Volledig scherm
Truus Nij Bijvank en Magteld Kuiper. © Christian van der Meij

Open ateliers bij O-Art in Oldenzaal

OLDENZAAL - Het Oldenzaalse kunstcollectief O-Art houdt zondag 27 november open huis in de Jacob Catsstraat 2. Tussen 13.00 en 17.00 uur presenteren tien lokale kunstenaars hun werk aan het publiek.

Al zo’n twintig jaar opent O-Art een maal per jaar de deuren voor het grote publiek. Aan het open huis van komend weekend wordt deelgenomen door Frans Bannink, Wiebe Bloemena, Bea van Haren, Joop Hemmelder, Saskia Hilgenberg, Nathalie Ikink, Machteld Kuiper, Sophie Mellema, Truus Nij Bijvank, Karen Nijkrake, Ida Schreurs en Lies Koster dus.

Aanbod
Het aanbod qua disciplines is divers. Veel schilderijen, tekeningen en etsen, maar ook foto’s, gedichten, beelden en keramiek. Oud werk wordt afgewisseld met nieuw materiaal. „Dan kun je de ontwikkeling van de individuele kunstenaars ook goed zien.”

De Gang
Het werk is niet alleen in de ateliers van de kunstenaars te bekijken, ook in De Gang - de algemene expositieruimte - wordt het nodige opgehangen en opgesteld. Terwijl in de tuin fraaie sculpturen staan opgesteld.

Oldenzaal e.o.