Volledig scherm
Bij de evaluatie van het huidige handhavingsbeleid dit kwartaal wordt ook gekeken naar de financiele gevolgen van de regels zoals de gemeente die heeft opgesteld. Voor de clubs maar ook voor de horeca.

Oproep WG: ‘Praat met Oldenzaalse clubs over alcoholplan’

OLDENZAAL - Nog voor de evaluatie van de huidige Drank- en Horecawet, die gepland staat voor later dit kwartaal, gaat de gemeente aan tafel zitten met de Oldenzaalse (sport)verenigingen. Daarbij zal ook aandacht zijn voor de financiële gevolgen van de regels waaraan de clubs zich nu moeten houden.

Het liefst had WG-raadslid Mike Oude Remmerink maandagavond gezien dat het college nog voor de komende raadsvergadering aan tafel gaat zitten met de lokale verenigingen. Belangrijkste bespreekpunt: het handhavingsplan alcohol van de gemeente. De spelregels waaraan de clubs zich nu moeten houden, hebben er al toe geleid dat zowel Quick ’20 als Berghuizen op de vingers zijn getikt. Bij controles bleek dat er na afloop van de wedstrijd te lang bier werd geschonken en gedronken in hun clubgebouw.
In het politiek forum drong Oude Remmerink er maandagavond op aan dat de gemeente hierover in gesprek gaat met alle clubs. Laat hen meedenken over werkbare oplossingen, riep hij het college op. Volgens burgemeester Theo Schouten is zo’n overleg op korte termijn niet mogelijk. Hij deed de toezegging dat dat binnen afzienbare termijn wel gaat gebeuren. Schouten adviseerde de raad om, in afwachting van de evaluatie, niet af te wijken van de ‘heldere lijn’, die nu is neergezet.

Oldenzaal e.o.