Het vrouwen onder 19 jaar strijdt op de velden van Quick'20 om een EK-ticket.
Volledig scherm
Het vrouwen onder 19 jaar strijdt op de velden van Quick'20 om een EK-ticket. © Foto: KNVB

Oranjeleeuwinnen onder 19 jaar strijden om EK-ticket bij Quick'20 in Oldenzaal

OLDENZAAL - Voetbalvereniging Quick'20 heeft het reeds uitgebreide jubileumprogramma uitgebreid met twee internationale toernooien op sportpark Vondersweijde.  Het gaat om vrouwen onder 19 en jongens onder 15 jaar.

​Voor het nationale vrouwenteam voor speelsters onder 19 jaar staat er echt wat op het spel, namelijk kwalificatie voor het EK later dit jaar in Georgië. Om dat doel te bereiken moet Oranje afrekenen met Roemenië, IJsland en Schotland. De wedstrijden worden bij het 100-jarige Quick’20 en op de velden van DETO in Vriezenveen gespeeld. Dit laatste is geen toeval, want de bondscoach van dit Oranjeteam is Jessica Torny. Zij begon ooit bij DETO.

Jonge Leeuwinnen-tour

Op woensdag 8 april speelt Nederland in Oldenzaal om 18.30 uur tegen Roemenië. Deze wedstrijd wordt vanaf 15.45 uur voorafgegaan door de Jonge Leeuwinnen-tour, met allerlei activiteiten voor jongens en meisjes van 8 tot en met 15 jaar. Deze tour is een initiatief van de KNVB. In de rust van de wedstrijd zijn de finales. 

Schotland

Voor de tweede wedstrijd (op zaterdag 11 april, 16.00 uur) van Oranje is sportpark Het Midden van DETO de locatie, dan is IJsland de opponent. De derde en laatste wedstrijd van de talentvolle vrouwen is weer op sportpark Vondersweijde, om 18.30 uur tegen Schotland. Het Europees kampioenschap wordt gehouden van 21 juli tot 2 augustus.​

Drieluik jongens onder 15

Een maand later komt de nationale jeugdselectie jongens onder 15 jaar naar Oldenzaal. Ze spelen op 12, 14 en 16 mei een drieluik met België en Zwitserland. Deze wedstrijden worden allemaal op sportpark Vondersweijde gespeeld. Hierbij gaat het om oefenwedstrijden.

Oldenzaal e.o.