Volledig scherm
Sanne en Lieke Wevers © Sadik Gumussu

Oud-Olympisch kampioen Hennie Kuiper bij huldiging Sanne Wevers

OLDENZAAL - Olympisch kampioene Sanne Wevers en haar zus Lieke worden morgen tegen 19.30 uur aan huis opgehaald met een open auto. Met hun ouders en partners rijden ze via de Oliemolenstraat, Kruisstraat, Ootmarsumsestraat en Bisschopstraat naar de Groote Markt. Al in de Kruisstraat wordt de familie Wevers vooraf gegaan door de muzikanten van St. Joseph en Semper Crescendo.

De verwachting is dat de stoet tegen 20.00 uur op de Groote Markt arriveert. Bij het officiële deel van de huldiging fungeert Marga Bult als ceremoniemeester. Toespraken zijn er onder meer van sportwethouder Rob Christenhusz en burgemeester Theo Schouten. Stadsdichter Dennis Kamst leest zijn poëtische eerbetoon aan de winnares van Olympisch goud voor. Oud-Olympisch kampioen Hennie Kuiper is ook bij de huldiging aanwezig. Ellen van Langen was ook uitgenodigd, maar moest afzeggen vanwege andere verplichtingen.

  1. Carmellocatie Potskamp in Oldenzaal wordt duurzame proeftuin

    Carmellocatie Potskamp in Oldenzaal wordt duurzame proeftuin

    OLDENZAAL - Hans Meinders meldt zich altijd al met veel plezier op school, maar een zonnige oktoberdag als maandag maakt dat de adjunct-directeur van de locatie Potskampstraat echt fluitend naar binnenstapt. Een scherm in de hal maakt duidelijk dat er om drie uur ’s middags al 571 kilowatt aan stroom is opgewekt. Verantwoordelijk daarvoor zijn de zonnepanelen die dit voorjaar op het dak van de Carmelschool werden geplaatst. 

Oldenzaal e.o.