Esther (links) en Jacqueline Kersten verloren hun halfzus Marie-José. Nu bakkeleien ze met de gemeente Oldenzaal over de afhandeling van de crematie, waar veel oud zeer door naar boven komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Esther (links) en Jacqueline Kersten verloren hun halfzus Marie-José. Nu bakkeleien ze met de gemeente Oldenzaal over de afhandeling van de crematie, waar veel oud zeer door naar boven komt. © Emiel Muijderman

Oude wonden rijten open na dood halfzus in Oldenzaal: ‘Waarom na al die jaren nog?’

OLDENZAAL/BORNE - Ze zijn drie van de ‘Vier van Beenen’. De oudste overleed afgelopen week in een hospice in Oldenzaal. De andere twee krijgen de rekening gepresenteerd. Van haar overlijden, maar vooral van hun nog steeds troebele familiegeschiedenis. „Alles wordt weer opengebroken.”

  1. Komt de eerste communie in Noordoost-Twente straks op de lijst van verdwenen religieus erfgoed?
    PREMIUM

    Komt de eerste communie in Noord­oost-Twen­te straks op de lijst van verdwenen religieus erfgoed?

    Mijn vrouw zal er niet raar van opkijken. Die verbaast zich allang niet meer over de kwaliteit van mijn geheugen waar het gaat om herinneringen aan mijn kindertijd. Maar hoezeer ik het geheugen ook pijnig, herinneringen aan de dag dat ik samen met mijn ouders de kerkbank uit mocht en naar voren mocht lopen voor mijn eerste heilige communie, ze willen maar niet boven komen drijven. Voor mijn verdediging wil ik wel aanvoeren dat die feestelijke dag inmiddels al wel meer dan een halve eeuw achter me ligt. Ik bedoel maar. Heb wel de dikke huid van een olifant, heel nuttig in dit vak, maar niet zijn geheugen.

Oldenzaal e.o.