Volledig scherm
PREMIUM
De vier initiatiefnemers van Ouder Academie van Twents Carmel College. vlnr: Jan van der Wel, John Pieter Aalders, Patricia Strohm en Karin Oude Oosterik. © Emiel Muijderman

Ouder Academy moet ei van Columbus zijn voor Noordoost-Twente

OLDENZAAL - Het is een issue waarover bijkans alle middelbare scholen zich het hoofd breken. Hoe betrek ik ouders en/of verzorgers meer bij de school? Het Twents Carmel College in Noordoost-Twente denkt het ei van Columbus ontdekt te hebben met de Ouder Academy. Die is donderdagavond officieel van start gegaan.

De Ouder Academy zet zich kort gezegd in voor alle projecten waarbij ouders betrokken worden bij school. Daarbij gaat de aandacht in eerste instantie uit naar het beleggen van thema-avonden, in nauw overleg met school én ouders.

  1. ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’
    PREMIUM
    Column

    ‘Mogen we het verhaal voor plaatsing even lezen?’

    Het overkwam me deze week nog eens na een overigens prettig gesprek over een niet nader te noemen onderwerp (‘Feind hört mit’) in de kamer van een wethouder te Oldenzaal. Eén van de gesprekspartners vroeg in al zijn onschuld of het misschien mogelijk was dat de verslaggever zijn artikel voor publicatie nog even wilde opsturen. Zodat hij kon controleren op eventuele fouten en verkeerde interpretaties. Een verzoek dat ik beleefd, maar zeer beslist naast me neer heb gelegd.

Oldenzaal e.o.