Volledig scherm
© ANP

Overspannen vrouw vecht met succes ontslag op staande voet aan door bedrijf uit Oldenzaal

OLDENZAAL Een overspannen medewerkster heeft haar ontslag op staande voet door gasverenleverancier Winco Easylift uit Oldenzaal met succes aangevochten. 

De kantonrechter vernietigde niet alleen het ontslag op staande voet, maar veroordeelde Winco ook tot het betalen van salaris over de maanden dat de vrouw zonder inkomsten thuis zat. De rechter heeft de arbeidsovereenkomst ontbonden, de werkgever moet de vrouw een ontslagvergoeding betalen. 

Het was een emotionele zitting, vorige maand in het kantongerecht in Enschede. De oud-medewerkster barstte toen in huilen uit toen ze vertelde wat er speelde in de tijd van haar ontslag. Haar vader lag op sterven, een kennis had zelfmoord gepleegd, zelf was ze in behandeling bij een obesitaskliniek en ze liep bij een psycholoog.

Obesitaskliniek 

En toen werd ze ook nog eens op staande voet ontslagen. Volgens haar advocate had de werkgever daartoe geen dringende redenen en kantonrechter Anne Kuipers gaat daar in haar eindbeschikking in mee. De vrouw was op een dag niet op haar werk verschenen, ondanks dat haar werkgever had geweigerd haar vrij te geven. Maar ze had daar medische redenen voor en die wilde ze voor zichzelf houden. Ze had een afspraak bij de obesitaskliniek en met de huisarts, via wie ze met spoed psychische hulp wilde zoeken.     

Oncollegiaal

De werkgever voerde ter zitting aan dat er gegronde redenen waren voor het ontslag op staande voet. De vrouw zou steeds minder goed functioneren en oncollegiaal zijn. En ze zou werk hebben geweigerd. Het niet verschijnen was de druppel.

Maar volgens kantonrechter Kuipers zijn de door Winco aangevoerde redenen ‘onvoldoende concreet omschreven’.  Kuipers rekent het Winco ook zwaar aan dat het de medewerkster niet eerst heeft gehoord nadat zij niet was komen opdagen. De vrouw had de maatregel de volgende dag per brief vernomen.

Volgens de rechter heeft de werkneemster weliswaar niet adequaat gecommuniceerd naar haar werkgever, maar was die wel op de hoogte van de diverse psychische belastende factoren in haar leven. „Winco kan het uit hoofde van goed werkgeverschap zeer kwalijk worden genomen de vrouw geen vrij te hebben gegeven.” 

Disproportioneel

In de eindbeschikking merkt de rechter op dat onder de toenmalige omstandigheden geen sprake kan zijn van een terecht ontslag op staande voet, maar dat er sprake is van een arbeidsongeschikte werknemer. Ontslag op staande voet is een uiterste middel en was in dit geval ‘onterecht en disproportioneel’.

Oldenzaal e.o.