Volledig scherm
© Wouter Borre

Parkeervergunning in Oldenzaal straks online aan te vragen

OLDENZAAL - Wie een parkeervergunning wil aanvragen hoeft daarvoor volgende maand niet meer naar het gemeentehuis. De vergunning kan vanaf 1 juli digitaal worden aangevraagd.

Ook het wijzigen, intrekken of verlengen kan op de website van de gemeente of in haar nieuwe app worden geregeld. De parkeervergunning kan online betaald worden en is meteen geldig. Controle gebeurt door middel van het scannen van het kenteken van het voertuig. 

Wens van inwoners 

De gemeente komt met deze service tegemoet aan de wens van inwoners om de digitale dienstverlening te verbeteren. Uit het klanttevredenheidsonderzoek 2017 bleek dat op dit onderdeel winst te behalen valt. De gemeente legde vervolgens aan het inwonerspanel de vraag voor welke producten zij online willen afnemen. De parkeervergunning was er daar een van.

Op dit moment plaatsen vergunningshouders nog een vignet achter de voorruit van de auto. Bij de nieuwe parkeervergunning is dat niet meer nodig. De vignetten blijven wel tot het einde van dit jaar geldig. Het blijft overigens mogelijk om een parkeervergunning in het gemeentehuis aan te vragen. Bij de verlenging eind 2019 gaat de gemeente de bestaande vergunninghouders persoonlijk benaderen over  de verandering. 

Oldenzaal e.o.

Poll

Slim van Quick’20 om over te stappen naar het zaterdagvoetbal

Slim van Quick’20 om over te stappen naar het zaterdagvoetbal

  • Klopt, zaterdagvoetbal heeft de toekomst (59%)
  • Laten we de zondag toch nog niet opgeven! (24%)
  • Doe dan vrijdagavond, heb ik het hele weekeinde nog (17%)
1320 stemmen