Volledig scherm
De polikliniek van het MST in Oldenzaal heeft deze week zijn nieuwe hoofdingang en parkeerplaats in gebruik genomen. © Lars Smook

Parkeren voor nieuwe entree van polikliniek Oldenzaal

OLDENZAAL - De verbouwing en renovatie van de polikliniek van het Medisch Spectrum Twente nadert zijn afronding. De nieuwe hoofdingang en parkeerplaats zijn deze week al in gebruik genomen. Op 1 oktober moet de definitieve oplevering plaatshebben.

De nieuwe entree mag dan wel klaar zijn, dat wil nog niet zeggen dat de verbouwing van het voormalige ‘Heil der Kranken’ erop zit. Louis Broekhuis, coördinator buitenlocaties van het MST: „Het gebouw is nog niet opgeleverd. Dat komt ook door de gefaseerdheid waarmee het werk moest worden uitgevoerd. Aan de voorgevels moet bijvoorbeeld nog zink worden aangebracht. Komende maandag gaan de klinkers van het parkeerterrein voor de oude hoofdingang eruit. En het trappenhuis achter het liftgebied moet ook nog worden afgebouwd.”

142 auto's
Het nieuwe parkeerterrein biedt uiteindelijk plek aan 142 auto’s. Daarvan zijn er nu 100 in gebruik. „We hebben altijd gezegd: onze bezoekers moeten naast de deur kunnen parkeren en het personeel achter de busbaan”, meldt Broekhuis. Voor bezoekers die op de fiets komen, wordt aan de rechterzijde een stalling gerealiseerd.

De transformatie van het vroegere voorterrein tot een ‘parkachtig geheel (maar dan zonder bankjes)’ is nog zo’n klus die voor de oplevering (1 oktober) moet zijn afgerond. Vanaf die datum is de huisartsenpost ook alleen nog maar bereikbaar via de hoofdparkeerplaats.”

Oldenzaal e.o.