Volledig scherm
Winkelcentrum Driehoek in Oldenzaal © Tubantia

Pieces vertrekt uit winkelcentrum De Driehoek in Oldenzaal

OLDENZAAL - Kleding- en accessoirewinkel Pieces vertrekt uit De Driehoek in Oldenzaal. De winkel kan niet langer concurreren met ketens als Primark. 

Pieces vestigde zich in maart 2009 in winkelcentrum De Driehoek, pal tegenover Bakkerij Bart. Eind september gaat de winkel na ruim tien jaar voorgoed op slot en daarmee vertrekt ook de laatste winkel van Pieces uit Twente.

Sluitingsdatum

Silva Kaplan, assistent-manager, kan nog geen exacte sluitingsdatum noemen. „Er wordt ons niet veel verteld. Ik weet alleen dat het hier eind september ophoudt. Tot die tijd zijn we een outletwinkel”, laat ze desgevraagd weten. Kaplan vermoedt dat de leegstand in de Oldenzaalse binnenstad een van de reden van het vertrek van Pieces is. „Daar komt bij dat mensen steeds vaker online winkelen. De klandizie liep terug.” 

Niet rendabel

Een medewerker van Bestseller, het Deense moederbedrijf van Pieces, bevestigt dat de winkel niet langer rendabel is. Pieces richtte zich in eerste instantie op de verkoop van accessoires, maar omdat zij niet langer kan concurreren met ketens als Primark wil zij de focus verleggen naar kleding. „Daar hebben we ook grotere winkels voor nodig. Oldenzaal is voor dat concept te klein. We kijken dan eerder naar een stad als Enschede.”

Andere baan

Een deel van het personeel moet na de sluiting in Oldenzaal op zoek naar een andere baan. „Dat geldt voor medewerkers met een tijdelijk contract. Personeel dat wel in het bezit is van een vast contract wordt overgeplaatst naar een andere vestiging van Bestseller, met merken als Only, Vero Moda en Jack en Jones”, weet Kaplan. 

Waar Pieces De Driehoek de rug toekeert kiest Livera juist wel voor een plek in het winkelcentrum. 

Oldenzaal e.o.