Volledig scherm
Elleke Geurtsen (Timing Uitzendteam), Eddy Gelhever (Meesterwerk), Marlene Dettingmeijer (AT Groep) en wethouder Rob Christenhusz (vanaf links) tekenen de overeenkomst. © Engelbert Heideman

Pilot Detacheringstafel van start in Oldenzaal

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal, AT Groep, Meesterwerk en Timing hebben woensdagochtend een overeenkomst ondertekend met als doel het detacheren van mensen die moeilijk plaatsbaar zijn op de arbeidsmarkt. Doel van deze samenwerking in de vorm van de Detacheringstafel is dat deze kandidaten uiteindelijk duurzaam worden geplaatst bij reguliere werkgevers.


De gemeente Oldenzaal ziet deze nieuwe werkwijze als een pilot-project. De pilot is volgens de gemeente Oldenzaal op 1 oktober 2016 gestart voor de duur van een jaar. Kandidaten krijgen eerst een proefplaatsing voor twee maanden. Na de proefplaatsing krijgt de kandidaat in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor zes maanden aangeboden door een van de drie partners. Daarna is er mogelijkheid tot verlenging. In de pilotperiode worden op deze manier 45 kandidaten met een bijstandsuitkering bemiddeld naar werk. De detacheerders (AT Groep, Meesterwerk en Timing) zullen de kandidaten begeleiden tijdens hun detacheringsperiode.

Duurzaam uit de bijstand
Doel van de pilot is dat de kandidaat uiteindelijk uitstroomt naar regulier werk en daarmee duurzaam uit de bijstand blijft. Als een kandidaat uitstroomt naar een reguliere werkgever wordt er door opdrachtgever (gemeente Oldenzaal) een uitstroombonus aan detacheerder uitbetaald, zo meldt de gemeente in een persbericht. De gemeente dekt de financiële risico’s die er kunnen zijn als gevolg van ziekte van de kandidaten. Daarvoor is een voorziening getroffen van €176.000,-.

Wethouder Rob Christenhusz: ‘Deze samenwerking in de vorm van de Detacheringstafel is een goed voorbeeld van de aanpak die we voorstaan in Oldenzaal. We bekijken samen welke partij het best bij de persoon past en daarbij staat het belang van de kandidaat voorop. En dat is wat we graag willen bereiken.’

Oldenzaal e.o.