Volledig scherm
Voorzitter Patrice van Riemsdijk en Jan Walburg (bestuurslid) in de plechelmuskerk. © Bert Kamp

'Plechelmus Oldenzaal, daar moet en zal ik in 2016 zingen’

OLDENZAAL - De Plechelmusbasiliek vormt voor het eerst een onderdeel van het Weerselose Stift Festival met een bijzonder optreden keelzang.

Hoogtepunt is het optreden van de Zuid-Afrikaanse boventoonzanger Gareth Lubbe. "De klanken die hij maakt zijn erg bijzonder”, zegt voorzitter Patrice van Riemsdijk. "Het is een soort Mongoolse keelzang.” Voorafgaand aan het optreden geeft Lubbe een workshop aan geïnteresseerde koorleden uit Twente, waaronder het koor Consensus Vocalis. Het is de eerste keer dat het internationale muziekfestival samenwerkt met dit koor uit de regio.

Natura Docet Wonderryck
Het natuurhistorische museum in Denekamp is ook een van de locaties voor een optreden. Passend bij de omgeving tussen de opgezette dieren, is het thema 'the song of the brids'.

Planning
Het Stift International Music Festival is van maandag 22 augustus tot en met zondag 28 augustus. Het optreden in de Plechelmus is op donderdag 25 augustus om 19.30 uur. Het optreden in Natura Docet Wonderrryck is op maandag 22 augustus om 19.15 uur. Tickets zijn te bestellen via stiftfestival.com. Kosten: 16 euro (lunchconcert), 26,50 euro (avondconcert) of 175 euro (passe-partout).

Oldenzaal e.o.