Volledig scherm
De heropening van het MST in Oldenzaal met vanaf links Louis Broekhuis, Bas Leerink, burgermeester Theo Schouten en Wim Gaalman. © Rikkert Harink

'Poliklinische faciliteit' van MST in Oldenzaal officieel heropend

OLDENZAAL - Zaterdagmiddag werd op feestelijke wijze het bijna in zijn geheel vernieuwde en gemoderniseerde 'Heil de Kranken' heropend. Het bijna honderd jaar oude ziekenhuis in Oldenzaal wordt nu formeel aangeduid als 'poliklinische faciliteit' van Medisch Spectrum Twente.

Naast Haaksbergen en Losser is Oldenzaal de derde buitenlocatie van MST. In totaal zijn er 26 medische en paramedische specialismen ondergebracht, evenals een huisartsenpost. Met deze heropening komt er vooralsnog een definitief einde aan een jarenlange strijd voor behoud van het ziekenhuis in Oldenzaal. De daarvoor opgerichte vereniging 'Behoud Ziekenhuis Noordoost Twente', mede aangevoerd door oud-notaris Wim Gaalman had op het hoogtepunt zelfs 18 duizend 1 euro-leden. Ook cabaretier Herman Finkers nam destijds belangeloos een ludieke promotiespot op.

Om de hoek
Raad van bestuur-voorzitter Bas Leerink, burgemeester Theo Schouten en Wim Gaalman verrichtten samen de opening. Speciale gasten waren enkele zusters Franciscanessen, die in vroeger jaren de verpleegzorg en opleidingen deden. Vele honderden belangstellenden uit Oldenzaal en omgeving maakten van de gelegenheid gebruik om de nieuwbouw te bekijken. Belangrijke monumentale elementen zijn in de nieuwbouw verwerkt. Voor 90% van de poliklinische behandelingen kunnen Oldenzalers nu gewoon 'om de hoek' terecht.

Oldenzaal e.o.