Politie bevestigt: gevonden lichaam in Hulsbeek is van 11-jarige jongen

VideoOLDENZAAL - De politie heeft vrijdagochtend rond 05.15 uur een levenloos lichaam aangetroffen in Het Hulsbeek in Oldenzaal. Uren later werd bevestigd dat het om de 11-jarige Michael gaat, die sinds donderdagavond werd vermist.

Burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal spreekt van een 'verschrikkelijk drama'. „Mijn gedachten gaan uit naar de familie. De hulpdiensten hebben grote inzet en betrokkenheid getoond bij het vinden van het slachtoffer. Dank daarvoor.”

Via Facebook en Burgernet riep de politie donderdagavond op uit te kijken naar de 11-jarige Michael, die toen al meer dan twee uur vermist was. Zijn fiets werd aangetroffen bij Het Hulsbeek. De politie zei zich grote zorgen te maken, temeer omdat de jongen niet kan zwemmen. De oproep op Facebook werd duizenden keren gedeeld.

Grote zoekactie

De politie zette donderdagavond een grote zoekactie op touw om de 11-jarige jongen te vinden. Het Hulsbeek werd ontruimd en de nog resterende bezoekers werd opgeroepen het recreatieterrein te verlaten.

De hulpdiensten maakten gebruik van een duikteam, speurhond en ook vloog er een politiehelikopter over Het Hulsbeek. Er werd niet alleen in het water van de recreatieplas gezocht, maar ook eromheen.

Betrokkenheid

Via de Facebookpagina van de politie Oldenzaal meldden veel mensen zich om te helpen met zoeken. „Ondanks dat we enorm blij zijn met alle betrokkenheid is dat op dit moment niet nodig”, aldus de politie donderdagavond.

De 11-jarige jongen woonde met zijn familie pas sinds kort in Nederland. Via een tolk is de familie op de hoogte gebracht van de tragedie. In eerdere communicatie vanuit de politie werd gesproken over een 10-jarige jongen, maar dat bleek niet te kloppen.

Tweede keer

Het is de tweede keer in een maand tijd dat er een levenloos lichaam is aangetroffen in Het Hulsbeek. Vrijdag 6 juli werd het lichaam van een 20-jarige man uit Enschede gevonden in de recreatieplas.

Het Hulsbeek is vrijdagochtend weer vrijgegeven.

Volledig scherm
De politie verricht onderzoek bij de plaats waar het lichaam is aangetroffen © ANP

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (69%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (11%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1706 stemmen