Politie bevestigt: lichaam in het Hulsbeek van vermiste 20-jarige man

updateOLDENZAAL - De politie heeft vrijdagavond een lichaam gevonden in het Hulsbeek in Oldenzaal. De politie bevestigt zaterdagochtend op Twitter dat het gaat om het lichaam van de 20-jarige man die sinds donderdag vermist was.

Vrijdagmiddag zette de politie samen met de brandweer een zoekactie op touw. Reden hiervoor was de vermissing van een 20-jarige man die sinds donderdagavond vermist was. Hij was voor het laatst gezien op het Hulsbeek.

De politie zocht met een drone van de brandweer het Hulsbeek af, maar dat leverde niets op. Daarop werd besloten om een sonarboot in te zetten. Andere bezoekers werden verzocht het Hulsbeek te verlaten. Dit om de hulpdiensten zoveel mogelijk ruimte te geven hun werk te doen.

Op een gegeven moment bleef de boot op een vaste plek zoeken, vlakbij de rode boeien van het Hulsbeek. Daar bracht de politie een witte boei aan, waarna er werd bevestigd door de politie dat er een lichaam was gevonden.

Update 21:52: De brandweer zorgt voor licht bij de plek waar het lichaam is gevonden. Duikers zijn onderweg, net als een GGD-arts. Het lichaam zal aan de kant achter schermen worden onderzocht. De identiteit moet nog worden vastgesteld. 

Update 9:43: De politie Oldenzaal bevestigt op Twitter dat het gevonden lichaam inderdaad van de vermiste 20-jarige man uit Enschede is.

Volledig scherm
Met een sonarboot ging de politie op zoek vrijdag. © Dennis Bakker | NewsUnited

Oldenzaal e.o.