Volledig scherm
© Videostill Dumpert

Politie onderzoekt ‘ongelooflijk roekeloze’ autostunt bij Oldenzaal

OLDENZAAL - ‘Echt onverantwoord roekeloos verkeersgedrag’. Zo noemt de politie een ‘stunt’ met een auto op de parallelweg tussen Denekamp en Oldenzaal. Een filmpje daarvan maakt op entertainmentsite Dumpert hevige reacties los. De politie zegt een onderzoek te hebben ingesteld. „Als we de bestuurder vinden, is hij van ons.”

‘Levensgevaarlijk’, ‘knettergek’ en ‘alle hersencellen kapot’. De reacties op Dumpert zijn niet mals. In de video is te zien hoe de bestuurder op de parallelweg richting Oldenzaal met volle vaart over de drempel rijdt, met alle vier de banden van het wegdek door de lucht vliegt en vervolgens weer landt op de straat.

Nat wegdek

Die hoge snelheid, in combinatie met een nat wegdek en bomen langs de weg, had volgens de politie ook heel anders kunnen aflopen. „Wat een lol. Dit doen, het filmen en dan ook nog eens opsturen”, reageert Emil Baveld, chef van de politie in Noordoost-Twente. Hij veroordeelt de actie scherp. „Ik kan er heel kort over zijn: dit is echt ongelooflijk onverantwoord.”

Baveld heeft de video bestudeerd en overlegd aan collega's. „Het is geen auto waar er duizenden van rijden en we zitten redelijk goed in ons netwerk”, zegt de politiechef over de kans dat de bestuurder gepakt wordt. „Als we hem vinden, is hij van ons. Dan mag hij zich voor de rechter verantwoorden.”

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (69%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (10%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1487 stemmen