Volledig scherm
Het tankstation aan de Essenlaan dat vrijdagavond werd overvallen. © Dennis Nengerman | News United

Politie sluit verband tussen overvallen in Oldenzaal niet uit

OLDENZAAL – De Oldenzaalse wijk De Essen is opgeschrikt door twee overvallen in twee dagen tijd. De politie sluit niet uit dat beide zaken verband met elkaar houden.

Vrijdagavond liep een gewapende jongen het tankstation aan de Essenlaan binnen. Doordat een medewerker direct het veiligheidsglas dichttrok, verdween de dader zonder buit. Samen met een andere jongen rende hij weg in de richting van de Akkerkers. Een dag later was het raak bij cafetaria Videosnack aan het Kloosterland. Opnieuw was een jonge jongen, de politie schat hem zo’n 16 jaar oud, de dader.

De politie bevestigt dat er de nodige overeenkomsten zijn tussen de overvallen. In beide gevallen gaat het om een jonge dader met een vuurwapen. Er wordt daarom rekening mee gehouden dat het om dezelfde persoon gaat. Het regionaal overvallenteam buigt zich over beide zaken.

Signalement

De politie heeft een signalement vrijgegeven van de verdachten. De jongen die het tankstation binnenliep had zijn gezicht bedekt met iets zwarts. Verder droeg hij een donkerblauwe jas met capuchon, een donkere broek en lichtkleurige schoenen. Zijn handlanger had een lichtgetint uiterlijk en een beginnend snorretje. Ook hij droeg een donkerblauwe jas, met aan zijn capuchon een bontkraag. De jongen, waarschijnlijk een jaar of 16 oud, sprak goed Nederlands.

De jongen die het cafetaria in Oldenzaal overviel droeg eveneens een blauwe jas en een muts. Hij rende weg in de richting van de Weerselosestraat. Tijdens de overval waren er ook twee klanten aanwezig in het cafetaria. Zij hebben zich bij de politie gemeld als getuige.

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen