Volledig scherm
Wie schuift er aan? De redactie Noordoost-Twente van De Twentsche Courant Tubantia zoekt (minimaal) 30 lezers uit de gemeenten Oldenzaal, Dinkelland en Losser die deel uit willen maken van ons lezersforum. © Lars Smook

Praat u in Noordoost-Twente mee met de krant?

OLDENZAAL - Altijd al willen meepraten over de bestuurscrisis in Dinkelland? Een goede mening over de Oldenzaalse binnenstad? En een goed idee voor de invulling van het kulturhus in Losser? De redactie Noordoost-Twente van De Twentsche Courant Tubantia is op zoek naar betrokken lezers die in de krant mee willen praten over actuele kwesties. Dat kan in het lezersforum.

„We willen lezers de mogelijkheid bieden hun mening te ventileren”, zegt chef Engelbert Heideman van de redactie Noordoost-Twente. „Iedereen geeft zijn mening tegenwoordig via social media zoals Twitter en Facebook, maar ook via onze site. Nu willen we deze mensen een écht podium geven.”

Tien mensen uit elke gemeente
Het is de bedoeling dat de lezers die deel uit maken van ons forum, hun visie geven over een onderwerp dat door de redactie breed wordt uitgemeten in de krant. „We zijn op zoek naar tien mensen uit iedere gemeente in Noordoost-Twente”, legt Heideman uit. „Uit deze groep selecteren we telkens enkele mensen die we benaderen voor een bijdrage. Dat betekent dat niet steeds dezelfde mensen aan bod komen. Door steeds andere lezers aan het woord te laten, willen we voor afwisseling.”
Heideman hoopt dat zich een grote verscheidenheid aan lezers meldt. „We willen een afspiegeling van de maatschappij: jong en oud, man en vrouw, mensen uit alle beroepsgroepen, diverse geloofsgezindten, echte Tukkers en mensen van buiten de regio. Ook vinden we het belangrijk dat er een evenredige verdeling komt over de steden en dorpen in ons gebied.”

Internet
Mensen die geen deel uit maken van het forum, kunnen via internet meepraten. Heideman: „Enkele dagen voor het forum in de krant staat, publiceren we de stelling op: tubantia.nl/oldenzaal. Daar kan natuurlijk iedereen zijn of haar mening kwijt, zoals dat nu ook al het geval is.”

Wilt u uw mening geven in het lezersforum? Laat ons in maximaal 150 woorden weten waarom u een aanwinst bent voor ons stadsforum. Mail naar: oldenzaal@tctubantia.nl o.v.v. ‘lezersforum’. Beschrijf daarnaast ook kort uw achtergrond (leeftijd, woonplaats, baan, nevenactiviteiten, etc.).

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (79%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (21%)
14 stemmen