Volledig scherm
Weihnachtsoratorium © Robin Hilberink

Publiek weet weg naar Weihnachtsoratorium in Oldenzaal weer te vinden

OLDENZAAL - De kans is groot dat de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal op dinsdag 20 december vrijwel geheel bezet zal zijn voor de uitvoering van het Weihnachtsoratorium. Reden voor dit optimisme is het verloop van de kaartverkoop tot nu toe.


Want er is al liefst 60 procent van de kaarten verkocht. Dat was in voorgaande jaren heel anders. Reden voor de organiserende Stichting Twentse Matthäus om vorig jaar de noodklok te luiden. Met succes. Met de komst van nieuwe sponsors is de stichting financieel in rustiger vaarwater terecht gekomen. Dat het publiek de weg naar het Weihnachtsoratorium weer weet te vinden, stemt voorzitter Albertjan Peters tot grote voldoening.
Bestaansrecht
Want zonder publiek heeft het Weihnachtsoratorium geen bestaansrecht, weet Peters. 'Daar doen we het uiteindelijk voor'. De stichting organiseert dit jaar drie uitvoeringen van het Weihnachtsoratorium: maandag 19 december in Enschede, dinsdag 20 december in Oldenzaal en donderdag 22 december in Deventer. De uitvoeringen worden verzorgd door het Orkest van het Oosten en het koor Consensus Vocalis en een aantal solisten onder leiding van Klaas Stok. Het Weihnachtsoratorium in Oldenzaal begint om 19.00 uur. De kaartverkoop loopt via De Bond: stadstheaterdebond.nl of 0541-539190.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (25%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (75%)
4 stemmen