Onder het motto ‘Het beleg van Oldenzaal’ moet in 2022 een groot publieksevenement in de binnenstad van Oldenzaal worden gehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder het motto ‘Het beleg van Oldenzaal’ moet in 2022 een groot publieksevenement in de binnenstad van Oldenzaal worden gehouden. © Stadsarchief Oldenzaal

Publieksevenement ‘Beleg van Oldenzaal’ herinnert in 2022 aan cruciaal jaar uit Tachtigjarige Oorlog

OLDENZAAL - De Boeskoolstad krijgt er een nieuw evenement bij. In het kader van een landelijke initiatief rondom de Tachtigjarige Oorlog wordt volgend jaar een een week lang stil gestaan bij deze roerige episode uit de geschiedenis van Oldenzaal. Onder aanvoering van Oldenzaal Promotie en de stichting Oldenzaalse Musea wordt gewerkt aan een uitgebreid programma.  

  1. Gerard Heskamp, Oldenzaalse eigenaar van Contict: ‘Wij zijn de Herman Finkers van de ict’
    PREMIUM

    Gerard Heskamp, Oldenzaal­se eigenaar van Contict: ‘Wij zijn de Herman Finkers van de ict’

    OLDENZAAL – Als kind droomde hij ervan om boer te worden, of muzikant. Die idealen heeft Gerard Heskamp (58) nooit vervuld. Succesvol ondernemer werd hij wél. Daardoor kan de Oldenzaler rond het 15-jarig bestaan van zijn ict-bedrijf Contict toch concluderen dat hij ‘aardig terecht’ is gekomen. Grote dromen heeft Heskamp niet meer, maar er is één moetje: „In de ict-branche móét je groeien.”

Oldenzaal e.o.