Volledig scherm
Vier sociale huurwoningen van de WBO moeten mogelijk wijken voor het parkeerterrein. © Carlo ter Ellen DTCT

PvdA Oldenzaal voelt college aan tand over plan Björn Kuipers

OLDENZAAL - Om een weloverwogen beslissing te kunnen maken of er nu wel of geen parkeerterrein aan de Glindestraat in Oldenzaal mag komen, wil de PvdA weten wat nu het standpunt is van het college van B en W. 

Supermarkteigenaar Björn Kuipers is voornemens veertig extra parkeerplekken aan te leggen, pal tegenover het huidige parkeerterrein aan de Glindestraat. Daarmee kan naar eigen zeggen een einde worden gemaakt aan de verkeersonveilige situaties in de drukke Glindestraat. Auto’s worden nu vaak op plekken geparkeerd waar dat niet is toegestaan. 

Grote impact

Het plan van Kuipers heeft veel impact op de buurt. Er moeten vier woningen van WBO Wonen wijken voor het parkeerterrein en een groep bewoners van de Glindestraat vreest voor een aanzuigende werking. Zij denken dat, als het parkeerterrein er eenmaal ligt, het nog drukker wordt in hun straat. Reden voor de PvdA om middels twintig schriftelijke vragen de mening van het college te peilen. 

Afgifte sloopvergunning

In de brief verwijst fractievoorzitter Leon Lulofs onder meer naar het parkeeronderzoek dat is uitgevoerd op een moment dat het altijd erg druk is bij de supermarkt aan de Deken Scholtenstraat. „Welke feiten heeft het college als het gaat over regulier aanwezige parkeerdruk, en wordt dit ook onderbouwd door eigen gemeentelijk onderzoek?", wil hij weten.

Ook vraagt de PvdA-voorman zich sterk af  of het college bereid is een sloopvergunning voor de vier woningen af te geven en of zij mee wil werken aan een bestemmingsplanwijziging. Verder is Lulofs benieuwd  wat tot nu toe de rol van het college is geweest in dit dossier en of zij al nadenkt over maatregelen om de parkeeroverlast tegen te gaan. 

Oldenzaal e.o.