Volledig scherm
Oldenzalers die een goed idee hebben voor hun stad of hun mening willen geven over een onderwerp kunnen dat doen door hun StadsID rechtstreeks onder de aandacht te brengen van de raad. © Lars Smook

Raad Oldenzaal op zoek naar StadsID

OLDENZAAL - Inwoners van Oldenzaal die een goed idee hebben voor hun stad, kunnen dat nu rechtstreeks droppen bij de gemeenteraad. Een keer per maand, te beginnen op 14 november, kunnen ze hun StadsID onder de aandacht brengen van de raadsleden.

Voorafgaand aan het maandelijkse politiek forum kunnen zij hun idee of mening delen met de raadsleden. Na een gesprek is het de bedoeling dat de fracties aangeven hoe ze verder met het onderwerp om willen gaan. Zo weten de inwoners nog diezelfde avond waar ze aan toe zijn. Als een meerderheid van de raad aan de slag wil met het StadsID komt het onderwerp op de politieke agenda. Een vervolgafspraak is mogelijk als de fracties meer willen weten. Mocht de raad niets in het StadsID zien, dan zal dat ook gecommuniceerd worden.

Ingang
De eerste burger met een StadsID moet zich nog melden. Maar burgemeester Theo Schouten is op voorhand al enthousiast over het nieuwe initiatief van ‘zijn’ raad: „We maken steeds meer gebruik van waardevolle kennis bij inwoners en met deze werkwijze komt daar nog een ingang bij.” Wie een StadsID wil inbrengen, kan zich per mail melden bij griffie@oldenzaal.nl.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (67%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (33%)
9 stemmen