Volledig scherm
Een grote meerderheid van de Oldenzaalse gemeenteraad ziet een skydive-centrum op Het Hulsbeek wel zitten. © Lars Smook

Raad Oldenzaal ziet skydive-centrum op Hulsbeek wel zitten

OLDENZAAL - Het nieuwe skydive-centrum Aerodium moet vanaf eind 2017 het actief-recreatieve aanbod op Het Hulsbeek verder gaan verbreden. Tijdens het politiek forum bleek deze week dat er wat de Oldenzaalse gemeenteraad betreft geen concrete belemmeringen zijn om groen licht te geven.

Minder enthousiast over dit plan is het IVN. Namens deze organisatie drong Wilbert van Kallenberg erop aan om van dit project af te zien. Zijn scenario’s omtrent energieverspilling, schade voor de fauna en overbelasting van het park, vooral op piektijden, vonden echter geen gehoor bij de fracties.

Geen plaats
Volgens Kallenberg is er in Nederland op termijn geen plaats voor een vierde skydive-centrum en is het project gedoemd te mislukken door gebrek aan bezoekers. Ook zette hij grote vraagtekens bij het ‘energie slurpende karakter van het project’ in een tijd dat van burgers gevraagd wordt energiezuinig te leven.

Vraagtekens
GroenLinks-raadslid Sandor Löwik zet ook vraagtekens bij dit milieu-aspect, maar wil het daar niet op laten afketsen. Löwik ziet meer in een verplaatsing naar een locatie op bedrijventerrein Jufferbeek-Zuid. Burgemeester Theo Schouten schoof dat argument meteen terzijde, omdat de gemeente slechts toetst of de plannen passen binnen wat is afgesproken omtrent Het Hulsbeek en wat daar past. „De vraag hier is: past het? Ja, het past!”, aldus Schouten, daarmee aangevend dat het niet aan de gemeente is om zich te bemoeien met de locatiekeus.

Op vragen vanuit meerdere fracties aangaande het ontwerp van het ruim twintig meter hoge gebouw, antwoordde Schouten dat het college wel bereid is om tussentijds het bouwontwerp aan de raad voor te leggen.

Oldenzaal e.o.