In navolging van collega’s elders in den lande gaan nu ook de raadsleden van Oldenzaal, Dinkelland en Losser deze maand voor het eerst digitaal vergaderen.
Volledig scherm
PREMIUM
In navolging van collega’s elders in den lande gaan nu ook de raadsleden van Oldenzaal, Dinkelland en Losser deze maand voor het eerst digitaal vergaderen. © Joost Leegwater

Raden Oldenzaal, Losser en Dinkelland vergaderen voor het eerst digitaal: interrumperen kan niet

OLDENZAAL/LOSSER/DENEKAMP Voor het eerst in de geschiedenis gaan raadsleden vergaderen en besluiten nemen vanuit huis. Losser koerst op dinsdag 28 april voor de eerste internetraadsvergadering ooit in deze gemeente.  

Voorafgaand aan de ‘besluitvormende’ gemeenteraadsvergadering, wil Losser komende dinsdag (21 april) al een oriënterende vergadering per videoverbinding houden. Dit is te vergelijken met de vroegere commissievergaderingen van de raad. Of alles op de geplande data gaat lukken, is volgens raadsgriffier Ben Pikula een kwestie van logistiek en inkoop: „We moeten nog met onze technici een keuze maken tussen de systemen van een aantal aanbieders.” 

  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.

Oldenzaal e.o.