Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Reacties wateroverlast stromen ook binnen in Oldenzaal

OLDENZAAL - Wateroverlast is de ergernis van veel inwoners van Noordoost-Twente. Eerder al liep het storm met inzendingen in Enschede en Hengelo, waar ook veel last wordt ondervonden van het grondwater.

Na twee dagen heeft de redactie al bijna honderd reacties gekregen van gedupeerden met natte kelders, maar vooral ook met kruipruimtes waarin soms wel zo’n 70 centimeter water staat.

Pompen worden erbij gepakt, maar twijfel bestaat of het wel zin heeft. ,,Het stroomt uit de kruipruimte zo de kelder in”, zegt Hans Brons aan de Alleeweg in Ootmarsum. ,,Ik heb een pomp, maar volgens mij pomp ik het grondwater van de hele buurt weg.” Weinig mensen melden hun problemen met het water bij de gemeente. Degenen die het doen krijgen te horen dat de lekkages in kelders veroorzaakt worden doordat de muren van de kelders te oud zijn. Zelf vermoeden veel mensen dat de afvoer onvoldoende werkt.

Melden
Heeft u ook last van ‘natte voeten’? Meld het ons via tel. 0541 - 573210 of oldenzaal@tctubantia.nl

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.