Een impressie van de nieuwe entree en receptie van het sportcentrum Vondersweijde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de nieuwe entree en receptie van het sportcentrum Vondersweijde. © illustratie AGS Architects

Renovatie zwembad Vondersweijde: ‘Megaklus voor Oldenzaal’

OLDENZAAL - AGS Architects maakt het ontwerp voor het nieuwe sportcentrum Vondersweijde. Het ontwerpteam dat als winnaar uit de bus kwam bij de aanbesteding heeft oog voor het plaatje, maar kijkt ook naar de exploitatie.

Sportwethouder Rob Christenhusz wil het toch even gezegd hebben: „Wat we hier gaan doen is echt een megaklus. We investeren hier vele miljoenen euro’s in, dus dit is echt een groot project voor Oldenzaal.” De netto investeringskosten voor de revitalisatie van Vondersweijde bedragen nu 8,3 miljoen euro. Het totale budget komt zelfs iets boven de 10 miljoen euro. „Als het duurder wordt, dan moeten we echt keuzes maken, want de bomen groeien niet tot in de hemel. We moeten alles in redelijkheid en billijkheid beoordelen.”

Voorlopig onderwerp

In juli moet er een voorlopig ontwerp beschikbaar zijn voor de gemeenteraad en dat wordt ook gepresenteerd op een inloopbijeenkomst in Vondersweijde. Het definitieve ontwerp kan dan eind dit jaar (december) door de raad worden vastgesteld. De feitelijke werkzaamheden moeten voor de zomer van 2020 beginnen.

Uitgaande van een bouwtijd van een jaar moet de gerenoveerde sportcluster aan de Ada Kokstraat dan in mei of juni een feit zijn. „We hadden het heel graag eerder gezien”, vertelt de wethouder. „Om de overlast zo beperkt mogelijk te houden is gekozen voor een gefaseerde uitvoering. Daardoor schuif je in tijd wel naar achteren.”

Hij benadrukt dat overlast bij zo’n ingrijpende renovatie niet valt uit te sluiten. „Het zwembad zal op bepaalde momenten dicht moeten en verenigingen zullen moeten  uitwijken.”

Quote

We investeren hier vele miljoenen euro’s in, dus dit is echt een groot project voor Oldenzaal

Rob Christenhusz, wethouder

Oldenzaal e.o.