Volledig scherm
Skate Mike Kerkum op de snakerun, een uniek onderdeel van de skatebaan omdat hij op een helling ligt. © Kilian van Gool

Reparatie oudste skatebaan van Nederland op het Hulsbeek noodzakelijk

OLDENZAAL - De skatebaan op het Hulsbeek is gerepareerd. De gaatjes zijn weer met een epoxyhars gevuld. Het is een tussenoplossing. Een uitvoerige reparatie is nodig om de oudste baan van Nederland te behouden.

Die grote reparatie blijkt lastig. Er komen hoge kosten bij kijken, waarover de beheerder en skaters niet beschikken. Een monumentenstatus zou de oplossing zijn. Met zo'n status moet de baan onderhouden worden en komt er mogelijk geld beschikbaar om dit te realiseren.

Strijd om monumentenstatus
In 2009 liep zo'n vraag om de monumentenstatus op de klippen, omdat de gemeente niet vast zou willen zitten aan zo'n status. Als monument mag de gemeente de skatebaan namelijk niet meer veranderen. Nu probeert Erik Graave opnieuw een monumentenstatus te verkrijgen. Hij benadrukt het belang van de baan op de jeugd, als sportvoorziening en zijn unicum in Nederland en in Europa.

  1. Carmellocatie Potskamp in Oldenzaal wordt duurzame proeftuin

    Carmellocatie Potskamp in Oldenzaal wordt duurzame proeftuin

    OLDENZAAL - Hans Meinders meldt zich altijd al met veel plezier op school, maar een zonnige oktoberdag als maandag maakt dat de adjunct-directeur van de locatie Potskampstraat echt fluitend naar binnenstapt. Een scherm in de hal maakt duidelijk dat er om drie uur ’s middags al 571 kilowatt aan stroom is opgewekt. Verantwoordelijk daarvoor zijn de zonnepanelen die dit voorjaar op het dak van de Carmelschool werden geplaatst. 

Oldenzaal e.o.