Volledig scherm
© Emiel Muijderman

ROC-opleidingen nu ook in Oldenzaal: 'Almelo is te ver weg'

OLDENZAAL - De ROC-opleidingen Logistiek Medewerker en Chauffeur Wegverkeer zijn vanaf nu ook in Oldenzaal te volgen. Met 29 leerlingen verdeeld over twee klassen is het animo groot te noemen. Vrijdagmiddag is de officiële opening.

Bij de BBL-opleidingen Logistiek Medewerker en Chauffeur Wegverkeer (ROC, niveau 2) worden scholieren in twee jaar tijd opgeleid. Daarbij lopen ze vier dagen per week stage bij een bedrijf en volgen ze één dag in de week onderwijs in het nieuwe onderkomen van het ROC nabij Autobedrijf Munsterhuis. De twee opleidingen bestaan al in Almelo, maar een coöperatie van veertien bedrijven uit de regio heeft de opleiding nu ook naar Oldenzaal 'gehaald'.

Almelo ver weg

„De komende jaren zijn er alleen al in Twente duizenden chauffeurs nodig vanwege de vergrijzing en de aantrekkende economie”, vertelt Jan Bergman, directeur van Beijer Transport & Logistics. „Heikel punt is dat voor veel scholieren uit Noordoost-Twente Almelo echt ver weg is.” Dat beaamt ook projectleider Tonnie Franken. „Deze leerlingen hechten aan hun vertrouwde en beschermde omgeving.”

Loods

Quote

Sommigen vinden het 'verre' Almelo maar niks

Tonnie Franken, projectleider

In de loods aan de Enschedesestraat staan heftrucks, palletwagens en tal van stellingen met kisten, lege kratten bier en andere spullen voor de groothandel. Buiten kunnen de leerlingen oefenen met opleggers en andere vrachtwagens. „Al deze spullen en wagens worden beschikbaar gesteld door de veertien aangesloten bedrijven”, vertelt Franken.

Voor het nieuwe studiejaar mikken de initiatiefnemers op minstens 40 nieuwe scholieren. „We zijn echt heel blij dat deze opleiding nu in Oldenzaal is”, aldus een trotse Franken.

Oldenzaal e.o.

Poll

Detectiepoortjes bij De Beurs zijn niet meer dan logisch

Detectiepoortjes bij De Beurs zijn niet meer dan logisch

  • Klopt, ook in een kringloopwinkel behoor je gewoon te betalen (82%)
  • Verlaag de prijzen, dan rekenen de klanten wel af bij de kassa (10%)
  • Nu nog beveiligingsmedewerkers en niemand die nog aan diefstal durft te denken (8%)
1537 stemmen