Het Hulsbeek beschikt sinds twee weken over een rolstoelpad. Op de foto: Leah Nobbenhuis
Volledig scherm
Het Hulsbeek beschikt sinds twee weken over een rolstoelpad. Op de foto: Leah Nobbenhuis © Rick Bouwhuis Fotografie

Rolstoelpad maakt Hulsbeek stuk toegankelijker voor mindervaliden

Een rolstoelpad dat mindervaliden over het strand naar de zwemvijver toe leidt. Het was er nog niet, maar sinds twee weken wel. Bas Waanders van het Hulsbeek in Oldenzaal is blij met deze extra voorziening. „Jongeren willen ook zelfstandig kunnen zwemmen.”

 1. Oldenzaalse Stan (22) zorgt dat Zuid-Afrikaanse kids niet op blote voeten hoeven te voetballen: ‘Inzameling op kermis’
  PREMIUM
  VIJF VRAGEN AAN

  Oldenzaal­se Stan (22) zorgt dat Zuid-Afrikaanse kids niet op blote voeten hoeven te voetballen: ‘Inzameling op kermis’

  OLDENZAAL - Op een vakantie van het Oldenzaalse gezin Benneker, jaren geleden in Zuid-Afrika, zag zoon Stan kinderen op blote voeten voetballen. Hij gaf zijn eigen schoenen weg. Later volgden ook die van vriendjes en zijn team. Sindsdien bezorgde Kicks4Africa al 2000 paar tweedehands voetbalschoenen, vertelt moeder Antoinette die de pr regelt.
 2. Ook hockeycompetitie is begonnen: ruime zeges voor Bully en HC Twente
  PREMIUM

  Ook hockeycom­pe­ti­tie is begonnen: ruime zeges voor Bully en HC Twente

  ENSCHEDE - De eerste elftallen in het regionale hockey hebben hun eerste competitiewedstrijd erop zitten. De vrouwen van Bully begonnen met een opvallende 8-0 zege op ‘angstgegner’ EHV. De vrouwen van HC Twente bereikten in het eerste duel, tegen Haackey, zelfs de dubbele cijfers: 14-0. Hieronder het volledige overzicht met wedstrijdverslagen van de Twentse clubs uitkomend in de eerste, tweede en derde klasse.

Oldenzaal e.o.